Tekstovi i slike

Tekstovi i slike
Fiat

Friday, January 9, 2009


Jesenja izložba na starom mjestu, u Knjižnici i čitaonici u Dvoru – ovaj put ulja na platnu. U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koja je 2008. godine posvjećena Marinu Držiću, izloženo je sedam odabranih radova iz serije ulja na platnu rađenih u periodu od 2001. do 2005. godine.


Ova serija slika predstavlja, u odnosu na ranije radove, ozbiljniji pristup vizuelnoj umjetnosti. Slike su rađene sa posebnom pažnjom i brigom da izgledaju kao viđene reprodukcije u knjigama. Najranije urađene slike dugo su čuvane u ormaru, daleko od očiju posmatrača. Tek sada su imale svoju prvu (i pravu) prezentaciju. Slike su bile izložene u galeriji Knjižnice i čitaonice Dvor od 15. 10. do 15. 11. 2008. godine.



Više informacija o radovima i izložbi na stranici http://www.pesogrgic.com/paintings.html



Informacije na internetu o izložbi:

Dayline.info

Mreža kreativnih ljudi

Banija.online

Facebook

SEEcult.org


Izložba crteža otvorena je 27.06.2008. godine u Knjižnici i čitaonici Dvor. Crteži su rađeni grafitnom olovkom. Autor je lično otvorio izložbu i tom prilikom objasnio nastanak radova kao i izvore svoje inspiracije. Svojim neposrednim i jednostavnim nastupom i predstavljanjem oduševio je prisutne i stekao simpatije publike.Takođe, obećan je ponovni dolazak u Dvor i još jedna izložba, kojom bi, na zahtjev većine prisutnih na ovoj izložbi, pokazao svoja ulja na platnu.



Otvaranju su prisustvovali načelnik opštine Dvor, zamjenik načelnika, menadžer za društvene djelatnosti i veliki broj drugih službenika gradske uprave. Na autorovo veliko zadovoljstvo otvaranju su prisustvovali profesori iz osnovne i srednje škole, prijatelji i komšije iz ulice, kao i gosti iz Bosne i Hercegovine i Srbije.



Video zapis sa samog otvaranja izložbe:



Više detalja na stranici: www.pesogrgic.com/drawing



Informacije na internetu o izložbi:

Dayline.info

Banija.online

Mreža kreativnih ljudi

Fotografije sa otvaranja izložbe:

Izložba crteža - Dvor